4 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 25 min.
Orkaitės t-ra 200 °C
Reikia:
400 g batatų
2–3 lapinių kopūstų lapų
2 raudonųjų svogūnų
50 ml aliejaus
1 apelsino
Žiupsnelio druskos
1 šaukštelio „Ras el Hanoot“ prieskonių
300 g tofu
Granatų padažo (apšlakstyti)
Sezamų sėklų (pabarstyti)
Humuso (patiekti)
1. Specialia pjaustykle supjaustykite batatus „makaronais“. Jei tokios neturite – tiesiog supjaustykite plonais šiaudeliais.
2. Lapinius kopūstus suplėšykite nedideliais gabalėliais. Svogūnus supjaustykite į kelias dalis.
3. Kepimo skardą patepkite aliejumi. Sudėliokite visas daržoves, apelsiną, užberkite druskos ir „Ras el Hanoot“ prieskonių.
4. Sudėkite supjaustytą nedideliais gabaliukais tofu.
5. Tofu pašlakstykite granatų padažu ir užberkite sezamų. Šaukite skardą į orkaitę ir kepkite 20 min.
6. Baikite kepti po įkaitusia grilio spirale, kad gražiai apskrustų. Apšlakstykite viską keptų apelsinų sultimis. Patiekite su humusu.
Humusas su graikiniais riešutais
Reikia:
Saujelės graikinių riešutų
1 stiklinės virtų avinžirnių
~100 ml vandens, likusio nuo avinžirnių virimo
2 skiltelių česnako
1 šaukšto „tahini“ pastos
½ šaukštelio maltos kalendros
1 šaukštelio aitriosios paprikos
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
½ citrinos sulčių
Žiupsnelio druskos
1. Graikinius riešutus užmerkite šaltame vandenyje valandai ar daugiau, po to nusunkite. Visus ingredientus sutrinkite kartu.