Bulviniai blynai sezono neturi. Juos galima kepti ir keptuvėje, ir kepsninėje, tiekti ir su spirgučiais, ir su vasaros žalumynais. Juos mėgsta visi, todėl tikrai niekas nesupyks, jeigu vietoje šašlykų pasiūlysite bulvinių blynų pagal šį labai vasarišką receptą.
4 asm.
Vasariniams bulviniams blynams pagaminti reikia:
300 g jaunų bulvių
1 jaunos cukinijos (150–200 g)
1 ryšelio petražolių
Kelių šakelių krapų
1 saujos kiškio kopūstų
1 ryšelio laiškinių česnakų
100 g nuspaustų korėjietiškų morkų
1 šaukštelio maltų kalendrų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
2 kiaušinių
50 g miltų
5–6 cukinijų žiedų
Aliejaus (kepimui)
Gerai nuplautas bulves sutarkuokite su lupena, cukiniją supjaustykite plonomis riekelėmis (kaip traškučius).
Smulkiai supjaustykite žalumynus, sumaišykite su bulvėmis, korėjietiškomis morkomis ir cukinijomis. Pasūdykite, įberkite šiek tiek pipirų, suberkite maltas kalendras. Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite.
Dėkite tešlą į keptuvę, ant viršaus sudėliokite cukinijų žiedus. Kepkite blynus įkaitintame aliejuje, nustatę vidutinę kaitrą.
Patiekite su grietine arba kitu mėgstamu pagardu, gausiai apibarstykite laukinėmis žolėmis.
PATARIMAS: taip pat galite šiuos blynus paskaninti rūkytos lašišos ar karštos šoninės gabaliukais.
Skanaus!