top of page

Vafliniai burgeriukai su vištienos maltinukais


Vafliniai burgeriukai su vištienos maltinukais, vmg receptas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

16 asm.

Gaminimas 1 val 10 min.


Reikia:

Belgiškiems vafliams:

  • 130 g sviesto

  • 3 kiaušinių (M dydžio)

  • 100 g cukraus

  • 250 ml pieno

  • 270 g miltų

  • 1½ šaukštelio kepimo miltelių

Įdarui:

  • 1 didelio svogūno

  • 600 g vištienos faršo

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio džiovintų krapų

  • Jūros druskos, raudonėlio, paukštienos prieskonių (pagal skonį)

  • 2 prancūziško batono riekelių, išmirkytų piene

  • Aliejaus (kepti)

  • 250 g šviežio pomidorų padažo

  • 5 didelių salotų lapų

  • 16 mažų sūrio kvadratėlių maltinukams

  • 4 pomidorų

1. Vafliams ištirpinkite sviestą ir atvėsinkite, tuo tarpu labai gerai išplakite kiaušinius su cukrumi – apie 3–4 min.

2. Išplakę kiaušinius į masę supilkite sviestą ir pieną. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir taip pat įmaišykite į tešlą. Jei tešla atrodo per tiršta – įpilkite šiek tiek pieno, bet nepadauginkite, pilkite po truputį.

3. Iškepkite vaflius.

4. Maltinukams smulkiai supjaustykite svogūną, sumaišykite su vištienos faršu ir prieskoniais. Taip pat sudėkite prancūzišką batoną ir labai gerai išmaišykite. Masę padalykite į 16 maltinukų ir iškepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus.

5. Ant vieno vaflio gabalėlio dėkite pomidorų padažo, salotų, maltinuką, sūrį, pjaustytus pomidorus ir viską uždenkite kitu vaflio gabalėliu. Kad burgeriukai tvirčiau laikytųsi, galite juos susmeigti.

6. Padaryta! Džiaukitės išradingais burgeriukais!

Naujausi įrašai

bottom of page