16 asm.
Gaminimas 1 val 10 min.
Reikia:
Belgiškiems vafliams:
130 g sviesto
3 kiaušinių (M dydžio)
100 g cukraus
250 ml pieno
270 g miltų
1½ šaukštelio kepimo miltelių
Įdarui:
1 didelio svogūno
600 g vištienos faršo
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Žiupsnelio džiovintų krapų
Jūros druskos, raudonėlio, paukštienos prieskonių (pagal skonį)
2 prancūziško batono riekelių, išmirkytų piene
Aliejaus (kepti)
250 g šviežio pomidorų padažo
5 didelių salotų lapų
16 mažų sūrio kvadratėlių maltinukams
4 pomidorų
1. Vafliams ištirpinkite sviestą ir atvėsinkite, tuo tarpu labai gerai išplakite kiaušinius su cukrumi – apie 3–4 min.
2. Išplakę kiaušinius į masę supilkite sviestą ir pieną. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir taip pat įmaišykite į tešlą. Jei tešla atrodo per tiršta – įpilkite šiek tiek pieno, bet nepadauginkite, pilkite po truputį.
3. Iškepkite vaflius.
4. Maltinukams smulkiai supjaustykite svogūną, sumaišykite su vištienos faršu ir prieskoniais. Taip pat sudėkite prancūzišką batoną ir labai gerai išmaišykite. Masę padalykite į 16 maltinukų ir iškepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus.
5. Ant vieno vaflio gabalėlio dėkite pomidorų padažo, salotų, maltinuką, sūrį, pjaustytus pomidorus ir viską uždenkite kitu vaflio gabalėliu. Kad burgeriukai tvirčiau laikytųsi, galite juos susmeigti.
6. Padaryta! Džiaukitės išradingais burgeriukais!