top of page

Uogos ne uogienėje: madingasis mėlynių čatnis


Mėlynių čatnis, čatnis, pagardas prie mėsos, pagardas prie sūrio, Alfo receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


800 g

Gaminimas 20 min.

Virimas 20 min.


Reikia:

  • 2 šalotinių svogūnų

  • 2–3 cm imbiero šaknies

  • 200 ml obuolių acto

  • 500 g šilauogių arba mėlynių

  • 2 gvazdikėlių

  • 1 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių

  • 1 šaukšto smulkintų peletrūnų

  • ½ šaukštelio kardamono sėklų

  • Žiupsnelio druskos

  • 200 g DANSUKKER cukraus marmeladams

1. Svogūnus ir imbierą susmulkinkite, geriausiai – sutrinkite trintuvu.

2. Actą užvirinkite puode, sudėkite svogūnų ir imbierų mišinį, uogas. Viską užvirinkite kartu, uogas pamaigykite.

3. Suberkite prieskonius ir druską, pabaigoje – DANSUKKER cukrų marmeladams. Virkite apie 10 min., kol sutirštės.

4. Dar karštą masę sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir laikykite šaltoje bei tamsioje vietoje mažiausiai dvi savaites.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page