4-6 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 15 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
6-8 abrikosų
100 g sviesto pyragui + 25 g formai patepti]
50 g rudojo cukraus pyragui + 50 g rudojo cukraus vaisiams
130 g miltų
1. Patepkite formą sviestu, pabarstykite žiupsniu cukraus.
2. Išimkite abrikosų kauliukus. Supjaustykite abrikosus ir permaišykite su cukrumi skirtu vaisiams. Sudėkite abrikosus į formą.
3. Trupiniams paruošti sviestą naudokite labai šaltą, iš šaldytuvo. Sutarkuokite sviestą, suberkite 50 g cukraus ir miltus.
4. Viską sutrinkite pirštais iki smulkių kruopelyčių. Trupinius užberkite ant abrikosų.
5. Kepkite 180 °C maždaug 15 minučių, viršus turi būti gražiai apskrudęs.
6. Patiekite su vaniliniais „KARALIŠKAIS“ ledais.