4 asm.
Gaminimas 1 val. 30 min.
Reikia:
4 LAPINO PUOTA šviežių ančiukų kulšelių
Lydyto sviesto (kepti)
2 didelių svogūnų
4–5 skiltelių česnako
4–5 pomidorų arba 800 ml konservuotų savo sultyse luptų smulkintų pomidorų
1 aitriosios paprikos
1 kupino šaukšto „chmeli-suneli“ prieskonių
Žiupsnelio druskos
1. LAPINO PUOTA šviežias ančiukų kulšeles perpjaukite į blauzdelę ir šlaunelę. Apkepkite svieste, kol gražiai apskrus. Sudėkite pjaustytus plonais šiaudeliais svogūnus ir smulkiai pjaustytus česnakus, kepkite, kol svogūnai gerai iškeps ir bus tikrai minkšti*. Jei naudojate šviežius pomidorus, juos nulupkite ir susmulkinkite. Aitriąją papriką taip pat susmulkinkite ir sumaišykite su pomidorais. 2. Pomidorų masę sukrėskite į keptuvę su antiena ir svogūnais, suberkite „chmeli-suneli“ prieskonius, druską ir troškinkite apie valandą. 3. Kartkartėmis patikrinkite, ar užtenka skysčio – jei ne, galite įpilti truputį sultinio. 4. Patiekite su šviežia duona. Taip pat galite įberti smulkintų žalumynų – petražolių, kalendrų.* Šio patiekalo skonis labai priklauso nuo svogūnų iškepimo lygio. Jie turi būti visiškai minkšti, permatomi ir lengvai apskrudę.