top of page

Triušienos ir mangų iešmeliai su keptomis tortilijomis

Įvairiems mėsos iešmeliams ir vėrinukams pagardinti bei paįvairinti labai tinka mangai. Lengvas receptas, skanūs ingredientai garantuoja, kad patiekalas bus tikras hitas.

veršienos iešmeliai, Alfo receptas

Triušienos ir mangų iešmeliams pagaminti reikia:

  • 400 g triušienos filė

  • 3 skiltelių česnako

  • kelių šakelių kalendros ir mėtos

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • druskos, pipirų

  • 1 žaliosios citrinos

  • 1 mango

  • 4 tortilijų paplotėlių

  • 100 g graikiško jogurto

  • 100 g kietojo sūrio

  • 100 ml „sweet chili“ padažo


  1. Supjaustykite triušienos filė riekelėmis, sudėkite į dubenėlį.

  2. Sukapokite česnaką, kalendros kotelius, pagardinkite alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir ½ žaliosios citrinos sulčių. Marinuokite pusvalandį.

  3. Mangą supjaustykite tokio paties dydžio kubeliais, kaip ir triušieną. Pagardinkite aliejumi, druska ir pipirais.

  4. Triušieną su mangais suverkite ant iešmelių. Kepkite ant įkaitinto grilio iš visų pusių. Pusę tortilijos ištepkite graikišku jogurtu ir užbarstykite kietojo sūrio bei kapotos kalendros su mėtomis.

  5. Perlenkite per pusę, apšlakstykite aliejumi ir kepkite su iešmeliais.

  6. Užbaikite kepti iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Patiekite tortilijas su iešmeliais ir apšlakstykite „sweet chili“ padažu.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page