Įvairiems mėsos iešmeliams ir vėrinukams pagardinti bei paįvairinti labai tinka mangai. Lengvas receptas, skanūs ingredientai garantuoja, kad patiekalas bus tikras hitas.
Triušienos ir mangų iešmeliams pagaminti reikia:
400 g triušienos filė
3 skiltelių česnako
kelių šakelių kalendros ir mėtos
šlakelio alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
1 žaliosios citrinos
1 mango
4 tortilijų paplotėlių
100 g graikiško jogurto
100 g kietojo sūrio
100 ml „sweet chili“ padažo
Supjaustykite triušienos filė riekelėmis, sudėkite į dubenėlį.
Sukapokite česnaką, kalendros kotelius, pagardinkite alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir ½ žaliosios citrinos sulčių. Marinuokite pusvalandį.
Mangą supjaustykite tokio paties dydžio kubeliais, kaip ir triušieną. Pagardinkite aliejumi, druska ir pipirais.
Triušieną su mangais suverkite ant iešmelių. Kepkite ant įkaitinto grilio iš visų pusių. Pusę tortilijos ištepkite graikišku jogurtu ir užbarstykite kietojo sūrio bei kapotos kalendros su mėtomis.
Perlenkite per pusę, apšlakstykite aliejumi ir kepkite su iešmeliais.
Užbaikite kepti iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Patiekite tortilijas su iešmeliais ir apšlakstykite „sweet chili“ padažu.
Skanaus!