top of page

Trinta smidrų sriuba su kiaušiniu



Reikia:

  • 400 g žalių smidrų

  • 2 vid. dydžio bulvės

  • 2–3 svogūnai (šalotai)

  • 20 g sviesto

  • 1 l vištienos arba daržovių sultinio

  • 200 ml grietinėlės

  • 50 ml baltojo vyno

  • 4 kiaušiniai

  • 30 ml baltojo vyno acto

  • Druskos


1. Smidrų kotelius nuvalykite, supjaustykite maždaug 2 cm ilgio gabaliukais, o viršūnėles atidėkite. Bulves supjaustykite nedideliais gabaliukais. Ištirpinkite sviestą, jame 10 minučių patroškinkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir bulves.

2. Nuolatos maišydama supilkite vyną ir jį nugarinkite. Supilkite sultinį, užvirinkite, į jį sudėkite smidrus ir virkite apie 10 minučių. Viską sutrinkite trintuvu, įpilkite grietinėlės ir užvirinkite.

3. Atskirai išvirkite smidrų viršūnėles – apie 3 min., nupilkite vandenį. Išvirtą sriubą pasūdykite, supilstykite į lėkštes, papuoškite virtomis smidrų viršūnėlėmis. Patiekite su „marškinėliuose“ virtu kiaušiniu.

Kaip išvirti kiaušinį „marškinėliuose“:

• Plačiame puode užvirinkite vandenį su actu. Sumažinkite kaitrą, kad vanduo ne virtų, o vos vos judėtų. Kiaušinį įmuškite į atskirą indą, geriausiai su snapeliu, ir atsargiai įleiskite į vandenį. Nukaiskite, uždenkite dangčiu ir laikykite 3–4 minutes.

Naujausi įrašai

bottom of page