Reikia:
400 g žalių smidrų
2 vid. dydžio bulvės
2–3 svogūnai (šalotai)
20 g sviesto
1 l vištienos arba daržovių sultinio
200 ml grietinėlės
50 ml baltojo vyno
4 kiaušiniai
30 ml baltojo vyno acto
Druskos
1. Smidrų kotelius nuvalykite, supjaustykite maždaug 2 cm ilgio gabaliukais, o viršūnėles atidėkite. Bulves supjaustykite nedideliais gabaliukais. Ištirpinkite sviestą, jame 10 minučių patroškinkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir bulves.
2. Nuolatos maišydama supilkite vyną ir jį nugarinkite. Supilkite sultinį, užvirinkite, į jį sudėkite smidrus ir virkite apie 10 minučių. Viską sutrinkite trintuvu, įpilkite grietinėlės ir užvirinkite.
3. Atskirai išvirkite smidrų viršūnėles – apie 3 min., nupilkite vandenį. Išvirtą sriubą pasūdykite, supilstykite į lėkštes, papuoškite virtomis smidrų viršūnėlėmis. Patiekite su „marškinėliuose“ virtu kiaušiniu.
Kaip išvirti kiaušinį „marškinėliuose“:
• Plačiame puode užvirinkite vandenį su actu. Sumažinkite kaitrą, kad vanduo ne virtų, o vos vos judėtų. Kiaušinį įmuškite į atskirą indą, geriausiai su snapeliu, ir atsargiai įleiskite į vandenį. Nukaiskite, uždenkite dangčiu ir laikykite 3–4 minutes.