top of page

Traškus marinuotas moliūgas per 12 valandų

  • 2020-09-24
  • 1 min. skaitymo

Atnaujinta: 2024-09-24

Puikaus skonio vos 12 val. marinuoti moliūgo gabalėliais bus gardžiai traškus garnynas prie mėsos patiekalų.

traškus marinuotas moliūgas, Alfas vienas namuose, receptai
VMG nuotr.


Marinuotam moliūgui paruošti reikia:

  • 500 g moliūgo

  • 0,4 l vandens

  • 1 šaukšto druskos

  • 2 šaukštų Panevėžio+" cukraus

  • 46 vienetų kvapniųjų pipirų

  • 59 vienetų juodųjų pipirų

  • Šaukšto garstyčių grūdelių

  • 6 vienetų gvazdikėlių

  • 3 vienetų cinamono lazdelių

  • 3 skiltelių česnako

  • 3 lauro lapų

  • 68 šaukštų obuolių acto


1. Supjaustykite moliūgą didesniais gabalėliais, nuskuskite žievelę, išvalykite moliūgą.

2. Moliūgą supjaustykite kaip norite jį matyti, neturi būti labai ploni gabaliukai, galite pjaustyti juostelėmis.

3. Į puodą įpilkite vandens, dėkite druskos, cukraus, pipirų, garstyčių grūdelių, gvazdikėlių, cinamono lazdelių, rankoje sutraiškytą česnaką ir lauro lapų.

4. Užvirkite marinatą ir pavirkite 3 minutes. Nepamirškite maišyti.

5. Į marinatą supilkite obuolių actą ir pamaišykite. Dėkite pjaustytą moliūgą ir laikykite kambario temperatūroje 12 valandų.


Alfas Ivanauskas, receptai

ALFO PATARIMAI:

· Marinato ingredientus galite keisti ar papildyti. Galite dėti kmynų, vietoj obuolių acto svarainių sulčių.

· Po 12 val. moliūgus sudėkite į stiklainį ir laikykite šaldytuve. Taip juos laikyti galite apie savaitę.


Skanaus!

bottom of page