top of page

Traškus ir pilnas gėrybių: grikių ir daržovių apkepas su citrininiu padažu bei džiūvėsėliais


grikių ir daržovių apkepas, pietų receptas, greita vakarienė, Alfas Ivanauskas, vmgonline
Valerijos Stonytės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 30 min.

Orkaitės temperatūra 180 °C


Reikia:

  • ½ brokolio

  • 200 g šaldytų morkyčių

  • 200 g šaldytų žirnelių

  • 6–8 svogūnų laiškų

  • 2 stiklinių virtų grikių kruopų

  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio

  • 200 ml jogurto

  • 100 ml plakamosios grietinėlės

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinų žievelės

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukštelio citrinpipirių

  • Džiūvėsėlių (viršui pabarstyti)


  1. Brokolį suskirstykite žiedynais. Į verdantį vandenį sudėkite brokolio gabaliukus, morkytes ir žirnelius. Virkite 1 min., po to nukoškite.

  2. Svogūnų laiškus supjaustykite.

  3. Sumaišykite jogurtą, 80 g kietojo sūrio, grietinėlę ir grikių kruopas. Taip pat įmaišykite tarkuotą citrinų žievele, druską, citrinpipirius.

  4. Į kepimo indą sluoksniuokite daržoves, grikių masę, ant viršaus užberkite kietojo sūrio ir kepkite 20 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Po to užberkite džiūvėsėlių. Kepkite dar 5–8 min.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page