Traškios šviežių šakniavaisių salotos. Receptas subalansuotas žiemos sezonui.
Traškioms salotoms pagaminti reikia;
1 vid. dydžio burokėlis
1 vid. dydžio morka (gali būti ir violetinė)
2–3 griežčiai
1 nedidelis pastarnokas
100 g burokėlių lapų
2 šaukštai linų sėmenų
Saujelė geltonųjų razinų
Salotų užpilui:
50 ml alyvuogių aliejaus
1 šaukštas Vusterio (Worcesterio) padažo
2 šaukštai baltojo vyno acto
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis cukraus arba kitokio saldiklio pagal skonį
Druskos
1 šaukštelis Provanso žolelių
1. Sumaišykite visas sudedamąsias užpilo dalis ir palikite pastovėti.
2. Daržoves nulupkite ir supjaustykite plonais šiaudeliais, geriausiai tai padaryti specialia pjaustykle.
3. Lėkštėje išdėliokite burokėlių lapus, suberkite daržoves, razinas, užpilkite užpilą ir pabarstykite linų sėmenimis.
Skanaus!