4 asm.
Gaminimas 1 val.
Reikia:
500 g vištienos filė arba šlaunelių mėsos
Žiupsnelio druskos
Kiniško penkių prieskonių mišinio
100 g miltų
50 g krakmolo
1 kiaušinio
120–140 ml vandens
Aliejaus (gruzdinti)
Padažui:
Aliejaus (kepti)
1 šviežios arba 1 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių
Nedidelio gabaliuko nuvalyto imbiero
3–4 skiltelių česnako
1 apelsino sulčių
50 ml sojų padažo
50 ml švelnaus ryžių acto (arba pagal skonį)
1 šaukštelio tarkuotos apelsinų žievelės
2–4 šaukštų DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“ (arba pagal skonį)
30 g krakmolo
50 ml vandens
1. Supjaustykite vištieną vieno kąsnio gabaliukais, pasūdykite, pabarstykite kiniškų penkių prieskonių mišiniu. Sumaišykite skirtus vištienai miltus, krakmolą, įmuškite kiaušinį, supilkite vandenį. Išmaišykite. Vištieną sudėkite į tešlą, išmaišykite ir atidėkite, kol gaminsite padažą.
2. Padažui supilkite į keptuvę šlakelį aliejaus, suberkite smulkintą aitriąją papriką arba dribsnius, smulkintą imbierą, česnaką. Trumpai pakepkite. Supilkite apelsinų sultis, sojų padažą, įberkite šaukštelį tarkuotos apelsinų žievelės. Įpilkite šlakelį acto ir įberkite cukraus – šių dviejų ingredientų kiekį reguliuokite pagal savo skonį, svarbu, kad padažas išeitų saldžiarūgštis. Krakmolą sumaišykite su šaltu vandeniu ir supilkite į keptuvę su likusiais produktais. Užvirinkite ir atidėkite.
3. Įkaitinkite aliejų gruzdinimui gilioje keptuvėje arba prikaistuvyje. Dėkite vištienos gabaliukus ir kepkite, kol gražiai apskrus. Iškepusius gabaliukus dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius. Kai nuvarvės, dėkite vištieną į apelsininį padažą ir trumpai pakaitinkite.
4. Patiekite vištieną su ryžiais.