Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite ČIA
4–5 asm.
Gaminimas 15 min.
Marinavimas 2 val.
Kepimas 6–7 min.
Vištienos sparneliams pagaminti reikia:
800 g vištienos sparnelių
2 kupinų šaukštų kukurūzų krakmolo
Dviejų saujų kukurūzų dribsnių be cukraus
½ stikinės vandens
2 šaukštų kvietinių miltų
3 šaukštų baltojo vyno acto
1 šaukštelio maltos kalendros 1 šaukštelio juodųjų pipirų
1 šaukštelio maltų kajeno paprikų
Druskos
Aliejaus kepimui
Padažui:
Kelių šaukštų kečupo
Šaukšto barbekiu padažo
Balzamiko acto
1. Vištienos sparnelius per sąnarį supjaustykite į tris dalis, mažiausią dalį pašalinkite.
2. Ant sparnelių suberkite 2 šaukštus krakmolo ir kvietinių miltų, šaukštelį kalendros, užbarstykite juodųjų pipirų, Kajeno paprikų ir druskos. Įpilkite 4 šaukštus baltojo vyno acto, vandens. Viską gerai išmaišykite, jeigu tešla per tiršta įpilkite dar vandens, jos tirštumas turėtų būti kaip kefyrinių blynų. Tešla neturėtų kristi nuo vištienos. Palikite porą valandų pasimarinuoti.
3. Į indą suberkite kukurūzų dribsnius ir susmulkinkite juos rankomis. Berkite kalendros, juodųjų pipirų, Kajeno paprikų ir druskos. Įdėkite du šaukštus kukurūzų krakmolo ir viską gerai išmaišykite.
4. Sparnelius po vieną dėkite į dribsnių masę ir gražiai apvoliokite.
5. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ar puode iki 190 oC temperatūros.
6. Dėkite sparnelius į aliejų. Kepkite apie 6–7 min.
7. Pasiruoškite popierinį rankšluostį, kad sugertų aliejaus perteklių. Išimkite sparnelius.
6. Padažui sumaišykite kečupą, barbekiu padažą ir balzamiko actą.
ALFO PATARIMAI:
· Šiam patiekalui geriau rinktis sparnelius, nes jie greičiau iškepa.
· Į puodą dėkite apie 4–5 gabaliukus vištienos, nes įdėjus daugiau, aliejaus temperatūra gali per daug nukristi.
· Kepimui geriausiai tiktų: kukurūzų, rapsų ar vynuogių kauliukų aliejai.
· Galite papuošti prieskoninėmis žolelėmis.
Visus produktus receptui vieno mygtuko paspaudimu rasite BARBORA.lt