top of page

Tinklaraščio #Šaukštai|ne|popiet receptas: keptos kriaušės su sūria granola ir klevų sirupu

Receptas, subalansuotas saldiems pusryčiams arba įmantriam desertui.


keptos kriaušės su maskarpone ir klevų sirupu, receptas
Šaukštai|ne|popiet nuotr.


Keptoms kriaušėms su sūria granola ir klevų sirupu reikia:

Keptoms kriaušėms:

  • dviejų tvirtų prinokusių kriaušių

  • dviejų šaukštų sviesto arba kokoso aliejaus

  • dviejų šaukštų klevų arba agavų sirupo, arba medaus

  • pusės šaukštelio cinamono

  • kelių apelsino arba mandarino žievelės juostelių

  • pusės apelsino arba viso mandarino sulčių

  • jeigu turite, galite įdėti kelis džiovintus gvazdikėlius arba cinamono lazdelę


Maskarponės kremui [vietoj jo galite naudoti graikišką jogurtą arba vanilinius ledus]:

  • 150 g maskarponės

  • 50 ml riebios grietinėlės

  • šaukštelis cukraus pudros

  • šiek tiek vanilės


keptos kriaušės su maskarpone ir klevų sirupu, receptas

Sūriems granolos trupiniams:

  • kelios saujos avižinių dribsnių

  • kelios saujos įvairių riešutų [geriausia 5 min. paskrudintų įkaitintoje orkaitėje]

  • šaukštas čija sėklų arba aguonų

  • šaukštas kokoso aliejaus

  • šaukštas klevų arba agavų sirupo arba medaus

  • žiupsnis druskos

  1. Kriaušes pjauname pusiau, nulupame ir šaukšteliu išimame sėklas. Į kepimo indą [jeigu turite, naudokite stiklinį], sudedame visus ingredientus, išskyrus kriaušes, ir pašauname į iki 180 C įkaitintą orkaitę penkioms minutėms, kad sušiltų. Ištraukiame indą, gerai išmaišome ir iš visų pusių apvoliojame kriaušes. Šauname atgal į orkaitę ir priklausomai nuo kriaušių dydžio kepame po 20-30 min. iš abiejų pusių, kol pilnai suminkštės.

  2. Kol kepa kriaušės, paruošiame kremą ir granolos trupinius. Maskarponę elektriniu mikseriu išsukame su grietinėle, cukraus pudra ir vanile. Atidedame į šalį arba jei valgysite negreitai, padedame į šaldytuvą.

  3. Granolai įkaitiname keptuvę, supilame aliejų, sirupą ir išmaišome, kol susimaišys ir pradės lengvai burbuliuoti. Supilame dribsnius, smulkintus riešutus, sėklas ir skrudiname, kol lengvai paruduos iš visų pusių. Pabaigoje įberiame žiupsnį druskos. Paragaukite: turite jausti lengvą sūrumą.

  4. Iškepus kriaušėms, jas serviruokite su kremu, granolos trupiniais ir, jeigu norisi papildomo saldumo, apšlakstykite klevų sirupu arba medumi.



Tinklaraščio Šaukštai|ne|popiet autorė Jolanta pataria:

Galite supaprastinti receptą kriaušes tiesiog pašovę į orkaitę ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, o vietoje maskarponės kremo naudodami mėgstamą graikišką jogurtą. Savo įprastą granolą galite pakaitinti keptuvėje su trupučiu kokoso aliejaus ir žiupsniu druskos. Sūri nata čia labai reikalinga!"






Skanaus!


Apie Jolantą ir jos sukurtą tinklaraštį jau rašėme. Skaitykite ČIA.


Naujausi įrašai

bottom of page