Norisi, kad pavasaris įsisiūbuotų ne tik už lango, bet ir lėkštėje, tiesa? Išmėginus spalvingą, maistingą ir sočią salotų variaciją iš VMG idėjinio lyderio Alfo Ivanausko knygos „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“, pripažintos antra geriausia Europoje TV laidų vedėjo knyga, tikrai pajusite pavasarinę nuotaiką. Išskirtinę skonių paletę sukurs lęšiai, kepta lašiša, baklažanai bei mangas. O specialus jogurtinis kaledrų padažas pasirūpins, kad skonio receptoriai būtų galutinai užburti!
Kerniaus Pauliukonio nuotr.
(4 asmenims)
Reikės:
2 baklažanų
1 didelio mango
200 g lęšių
apie 300 g lašišos filė
100 g rūkytos lašišos
100 g žalumynų
apie 60 g lydyto sviesto
žiupsnelio Kajeno (uoginės) paprikos
žiupsnelio druskos
Padažui:
100 g varškės
150 g natūralaus jogurto
30 g kalendrų
šlakelio citrinos sulčių
druskos, juodųjų pipirų
Baklažanus supjaustykite griežinėliais, mangą – nedidelėmis skiltelėmis.
Pjaustytus produktus pabarstykite druska ir Kajeno paprika. Baklažanus sudėkite į kepimo formą ir ištepkite lydytu sviestu. Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Tuomet sudėkite mangus bei stambiai supjaustytą lašišą ir kepkite dar 10 min.
Lęšius išvirkite kaip nurodyta ant pakuotės.
Virtus lęšius sudėkite į lėkštę. Ant viršaus – keptus baklažanus, mangus, žalumynus, keptą ir rūkytą lašišą.
Maisto smulkintuvu sutrinkite padažui skirtus ingredientus ir patiekite su salotomis.