4 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 30-35 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
~500 g vyšninių pomidoriukų (rinkitės ne pačius mažiausius)
1 šaukšto rudojo cukraus
2 šaukštų balzaminio acto
1 šaukštelio Provanso žolelių
30 g sviesto
Žiupsnelio druskos
250 g sluoksniuotos bemielės tešlos
1. Paruoškite 24 cm formą tartams. 2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, cukrų ir balzaminį actą. Sudekite pomidoriukus, suberkite Provanso žoleles, įberkite druskos. Apkepkite pomidorus, kol pradės trūkinėti odelės. 3. Suberkite pomidoriukus į paruoštą formą, gražiai sudėliokite, uždenkite formą sluoksniuotos tešlos lakštu, kraštus apspauskite. 4. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 min., kol iškeps tešla. Išimkite iš orkaitės, palikite kelioms minutėms pastovėti formoje, po to apverskite į didelę lėkštę. Tai darykite labai atsargiai, nes gali ištekėti sultys.
Skanaus!