Reikės minkyti, kildinti, laukti, pjaustyti svogūnus ir pan., bet kiekvienas veiksmas vertas rezultato, kurį ištrauksite iš orkaitės. Puikus užkandis, pagardas prie sriubos ar salotų. Labai rekomenduojame.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
4 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 20 min.
Svogūnų duonai pagaminti reikia:
200 ml šilto vandens
10 g šviežių mielių
1 šaukštelis cukraus
350 g miltų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 svogūnas
Aliejaus apkepti svogūną
1/2 šaukštelio cukraus kepant svogūną
1 šakelė rozmarino
1 šaukštelis rupios jūros druskos
1.Mieles ištirpinkite vandenyje su cukrumi, uždenkite ir palaukite 15 min., kol paviršiuj susidarys putos.
2. Suberkite miltus, supilkite aliejų. Užmaišykite minkštą tešlą ir palikite 30–40 min., kol pakils.
3.Svogūną supjaustykite plonais šiaudeliais, apibarstykite cukrumi ir trumpai apkepkite.
4. Tešlą rankomis ištempkite į lakštą. Pirštais padarykite duobutes. Ant viršaus išdėliokite svogūnus, pabarstykite smulkintu rozmarinu ir druska.
5. Kepkite iki 230 °C įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!