top of page

Svogūnų džemas


Svogūnų džemas, vmg receptas

1 stiklainis

Gaminimas 40 min.


Reikia:

  • 0,5 kg saldžiųjų svogūnų

  • 100 g cukraus

  • 100 ml baltojo balzaminio acto

  • Aliejaus kepti

1. Svogūnus supjaustykite plonais šiaudeliais, pabarstykite cukrumi ir gerai išmaišykite. Sudėkite į keptuvę ir kepkite ant labai mažos ugnies, kol svogūnų tūris sumažės maždaug 3 kartus, o patys svogūnai taps permatomi. Svogūnai neturi apkepti, juo labiau – pridegti.

2. Supilkite actą, išmaišykite ir jį išgarinkite.

3. Sukrėskite svogūnus į sietą, truputį nuvarvinkite ir sudėkite džemą į stiklainį.


Skanaus!



Naujausi įrašai

bottom of page