Lengvas, jaukus, sveikas desertas, kuris tiks ir netoleruojantiesiems gliuteno: augaliniame piene brinkytos čija sėklų pudingas su orkaitėje keptomis slyvomis. Skanaus!
1 asm.
Gaminimas 5 min.
Be gliuteno
Zzz 30 min.
Pudingui su slyvomis pagaminti reikia:
250 ml augalinio pieno
1 šaukšto nesaldintos kakavos
2 šaukštų agavų sirupo
3 šaukštų „chia“ (ispaninio šalavijo) sėklų
2–3 slyvų
Žiupsnelio cinamono
Sumaišykite pieną, 1 šaukštą agavų sirupo ir kakavą – tai geriausia padaryti plaktuvu. Šiuo mišiniu užpilkite „chia“ sėklas ir palikite išbrinkti. Patiekite su keptomis slyvomis* .
* Slyvas supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardelę, pašlakstykite agavų sirupu ir pabarstykite cinamonu. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Skanaus!