Sultingas, sotus omletas su charakteriu. Energijos ir geros nuotaikos suteikiantis pusryčių (ir ne tik) patiekalas gerai dienos pradžiai.
1–2 asmenims
Omletui su lašiša paruošti reikia:
3 kiaušinių
2 šaukštų grietinės
1 šaukšto sviesto
½ šaukšto adžikos
½ poro
150 g šviežios lašišos filė
50 g krevečių sūryme
kelių skiltelių citrinos
saujos žalumynų (mėtų, bazilikų lapelių)
druskos, juodųjų pipirų
1. Porą supjaustykite griežinėliais, o lašišą – nedideliais kubeliais.
2. Kiaušinius išplakite su grietine, adžika, žiupsneliu druskos ir pipirų.
3. Keptuvę ištepkite sviestu ir vos kelias minutes pakepkite lašišą ir porus. Supilkite kiaušinių plakinį, ir kepkite ant nedidelės kaitros, kol gražiai apskrus ir sutvirtės.
4. Iškepusį omletą atsargiai sudėkite į lėkštę. Apibarstykite mėtomis, bazilikais ir sudėkite krevetes. Prieš valgydami apšlakstykite citrinos sultimis.
Skanaus!
Receptas iš knygos GAL PAVALGOM?