Reikia:
250 g miltų
100 g sviesto
30 g cukraus
2 trynių
Žiupsnelio druskos
20 g šviežių mielių
80 g grietinės (15–18 %)
150 kreminio sūrelio „Philadelphia“ su laiškiniais česnakais
1 cukinijos
Šviežio čiobrelio, rozmarino
1. Mieles išmaišykite su grietine, trumpam palikite.
2. Cukiniją supjaustykite riekelėmis.
3. Grietinę sumaišykite su tryniais ir druska.
4. Miltus sukapokite su šaltu sviestu ir cukrumi. Supilkite grietinę ir greitai užminkykite tešlą.
5. Ją iškočiokite į stačiakampį ir patepkite „Philadelphia“ sūreliu. Išdėliokite cukinijos riekeles. Pabarstykite smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis. Suvyniokite į vyniotinį. Vyniotinį supjaustykite vienodo storio gabaliukais ir sudėliokite pyragą.
6. Kepkite apie 30 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!