Tobulas patiekalas vakarienei, bet ir sekmadienio pietums, ypač, jeigu nesinori daug laiko praleisti prie puodų. Kvapnus ir nekaloringas smidrų, keptų su šviežiomis bulvytėmis, receptas.
4 asm.
Gaminimas 5 min.
Kepimas 30 min.
Su bulvytėmis keptiems smidrams pagaminti reikia:
600 g mažų jaunų bulvyčių
300 g smidrų
Aliejaus
Druskos
150 g šviežio ožkos sūrio
Šviežių prieskoninių žolelių arba daigų
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi.
Bulvytes nuplaukite, perpjaukite pusiau ir sudėkite į skardą. Pašlakstykite aliejumi ir pasūdykite. Kepkite 15–20 minučių.
Išimkite skardą, sudėkite smidrus ir kepkite dar 10 minučių. Ant karštų bulvių sudėliokite trupintą ožkos sūrį, užberkite prieskoninių žolių arba žirnelių daigų.
Skanaus!