top of page

Su šviežiomis bulvytėmis kepti smidrai (Receptas)

Tobulas patiekalas vakarienei, bet ir sekmadienio pietums, ypač, jeigu nesinori daug laiko praleisti prie puodų. Kvapnus ir nekaloringas smidrų, keptų su šviežiomis bulvytėmis, receptas.


smidrai, kepti su šviežiomis bulvytėmis, lengvas receptas

4 asm.

Gaminimas 5 min.

Kepimas 30 min.


Su bulvytėmis keptiems smidrams pagaminti reikia:

  • 600 g mažų jaunų bulvyčių

  • 300 g smidrų

  • Aliejaus

  • Druskos

  • 150 g šviežio ožkos sūrio

  • Šviežių prieskoninių žolelių arba daigų

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi.

  2. Bulvytes nuplaukite, perpjaukite pusiau ir sudėkite į skardą. Pašlakstykite aliejumi ir pasūdykite. Kepkite 15–20 minučių.

  3. Išimkite skardą, sudėkite smidrus ir kepkite dar 10 minučių. Ant karštų bulvių sudėliokite trupintą ožkos sūrį, užberkite prieskoninių žolių arba žirnelių daigų.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page