Dar vienas sušių su lašiša ir omletu receptas sušių vakarėliams.
8 vnt.
Sušiams su lašiša ir omletu pagaminti reikia:
170 g sušiams skirtų ryžių
2 šaukštų ryžių acto
1 šaukšto druskos
1 šaukšto cukraus
1 kiaušinio
šlakelio sojos padažo
150 g keptos lašišos
1 džiovintų dumblių lakšto „nori“
1 šaukšto majonezo
1 šaukštelio vasabio krienų
1 šaukšto skraiduolių žuvų ikrų
1. Paruoškite ryžius: kelis kartus juos perplaukite ir bent pusvalandį pamirkykite vandenyje.
2. Ryžius suberkite į puodą su 2 stiklinėmis vandens, uždenkite dangčiu ir užvirkite ant didelės ugnies.
3. Ugnį sumažinkite ir virkite 15–20 min., kol vanduo beveik išgaruos. Puodą nukelkite nuo ugnies ir palikite pastovėti dar apie 15 min.
4. Nedideliame puode sumaišykite ryžių actą, cukrų bei druską ir pakaitinkite, kol cukrus ir druska ištirps, tuomet atvėsinkite. Šiuo mišiniu paskaninkite virtus ryžius.
5. Kiaušinį išplakite su šlakeliu sojos padažo ir supilkite į įkaitintą keptuvę. Kepkite ant nedidelės kaitros, kol omletas gražiai sutvirtės. Atsargiai išimkite iš keptuvės ir atvėsinkite.
6. Ant specialaus bambukinio kilimėlio ištieskite dumblių lapą ir išdėkite sluoksnį ryžių. Patepkite majonezu, sumaišytu su vasabio krienais, dėkite omletą, lašišą ir ikrus.
7. Bambukiniu kilimėliu viską susukite į ritinį, laisvą dumblių lapo dalį lengvai sušlapinkite, kad priliptų, ir supjaustykite į 8 dalis.
Skanaus!