Sušių mėgėjams – sušio su krevetėmis receptas.
8 vnt.
Sušiams su krevetėmis reikia:
170 g sušiams skirtų ryžių
2 šaukštų ryžių acto
1 šaukšto druskos
1 šaukšto cukraus
1 džiovintų dumblių lakšto „nori“
1/2 avokado
4–6 virtų lukštentų krevečių
kelių šaukštų traškių svogūnų
1. Paruoškite ryžius: kelis kartus juos perplaukite ir bent pusvalandį pamirkykite vandenyje.
2. Ryžius suberkite į puodą su 2 stiklinėmis vandens, uždenkite dangčiu ir užvirkite ant didelės ugnies.
3. Ugnį sumažinkite ir virkite 15–20 min., kol vanduo beveik išgaruos. Puodą nukelkite nuo ugnies ir palikite pastovėti dar apie 15 min.
4. Nedideliame puode sumaišykite ryžių actą, cukrų bei druską ir pakaitinkite, kol cukrus ir druska ištirps, tuomet atvėsinkite. Šiuo mišiniu paskaninkite virtus ryžius.
5. Avokadą supjaustykite juostelėmis.
6. Ant specialaus bambukinio kilimėlio ištieskite dumblių lakštą, išdėkite sluoksnį ryžių, gerai prispauskite ir apverskite ryžių lapą. Horizontaliai išdėliokite pjaustytą avokadą ir krevetes.
5. Bambukiniu kilimėliu viską susukite į ritinį, apibarstykite smulkintais svogūnų traškučiais, uždenkite maistine plėvele ir bambukiniu kilimėliu dar kelis kartus pasukiokite. Paruoštą sušį supjaustykite į 8 dalis.
Skanaus!