top of page

Specialiai vasarai: spalvotas avoburgeris su vištiena (Receptas)

Spalvota mėsainio versija specialiai vasarai. Receptas, dėl kurio verta pasistengti: avokadas, du padažai, vištienos filė ir daržovės.

avoburgeris, Alfo Ivanausko receptas

1 asm.

Gaminimas 20 min.


Avoburgeriui pagaminti reikia:

  • 100 g vištienos filė

  • 1 kiaušinio (apvolioti)

  • 30 g panko džiūvėsėlių

  • Aliejaus (kepti)

  • 1 riekelės ananaso

  • ½ raudonojo svogūno

  • Šiek tiek raudongūžio kopūsto

  • 1 prinokusio avokado

  • 3–4 riekelių marinuotų cukinijų

  • 1-2 salotų lapų


Baltajam padažui:

  • 100 g nuvarvinto graikiško jogurto

  • 1 skiltelės česnako

  • Žiupsnelio patraiškyto kumino

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukštelio citrinos sulčių

  • 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukštelio smulkintų kalendrų


Raudonajam padažui:

  • 50 g majonezo

  • 50 g vyšnių džemo

  • 50 g barbekiu padažo

  • ½ žaliosios citrinos sulčių

  • Žiupsnelio druskos


  1. Vištienos filė apvoliokite kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose, apkepkite aliejuje.

  2. Ananasą supjaustykite plonais ilgais šiaudeliais, svogūną – žiedais, kopūstą – plonais šiaudeliais.

  3. Baltajam padažui jogurtą sumaišykite su smulkintais česnakais, kuminu, aliejumi, citrinos sultimis ir smulkintomis kalendromis. Pasūdykite ir išmaišykite.

  4. Raudonajam padažui sumaišykite visus ingredientus.

  5. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką, nulupkite. Nupjaukite šoną, kad avokadas būtų stabilus. Surinkite „burgerį“ – ant avokado puselės uždėkite salotų lapą, patepkite graikiško jogurto padažu, uždėkite kopūstus, vištieną, ananaso šiaudelius, cukinijos riekeles, pomidorų padažą. Uždenkite kita avokado pusele ir susekite mediniu iešmeliu.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page