Spalvota mėsainio versija specialiai vasarai. Receptas, dėl kurio verta pasistengti: avokadas, du padažai, vištienos filė ir daržovės.
1 asm.
Gaminimas 20 min.
Avoburgeriui pagaminti reikia:
100 g vištienos filė
1 kiaušinio (apvolioti)
30 g panko džiūvėsėlių
Aliejaus (kepti)
1 riekelės ananaso
½ raudonojo svogūno
Šiek tiek raudongūžio kopūsto
1 prinokusio avokado
3–4 riekelių marinuotų cukinijų
1-2 salotų lapų
Baltajam padažui:
100 g nuvarvinto graikiško jogurto
1 skiltelės česnako
Žiupsnelio patraiškyto kumino
Žiupsnelio druskos
1 šaukštelio citrinos sulčių
1 šaukštelio alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio smulkintų kalendrų
Raudonajam padažui:
50 g majonezo
50 g vyšnių džemo
50 g barbekiu padažo
½ žaliosios citrinos sulčių
Žiupsnelio druskos
Vištienos filė apvoliokite kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose, apkepkite aliejuje.
Ananasą supjaustykite plonais ilgais šiaudeliais, svogūną – žiedais, kopūstą – plonais šiaudeliais.
Baltajam padažui jogurtą sumaišykite su smulkintais česnakais, kuminu, aliejumi, citrinos sultimis ir smulkintomis kalendromis. Pasūdykite ir išmaišykite.
Raudonajam padažui sumaišykite visus ingredientus.
Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką, nulupkite. Nupjaukite šoną, kad avokadas būtų stabilus. Surinkite „burgerį“ – ant avokado puselės uždėkite salotų lapą, patepkite graikiško jogurto padažu, uždėkite kopūstus, vištieną, ananaso šiaudelius, cukinijos riekeles, pomidorų padažą. Uždenkite kita avokado pusele ir susekite mediniu iešmeliu.
Skanaus!