Naminių guminukų receptas. Sluoksniuoti mango ir pieno želė saldainiai patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems.
Naminiams sluoksniuotiems želė saldainiams pagaminti reikia:
Mangų sluoksniui:
300 ml mangų sulčių
1 šaukšto miltelinio cukraus
1 šaukšto citrinų sulčių
8 g DR. OETKER želatinos
Pieno sluoksniui:
300 ml pieno
1 šaukšto miltelinio cukraus
Kelių lašelių vanilės ekstrakto
8 g DR. OETKER želatinos
1. Mango sultis pakaitinkite iki užvirs su cukrumi ir citrinos sultimis, nukaiskite, suberkite DR. OETKER želatiną ir intensyviai išmaišykite. Palikite atvėsti.
2. Pieną pakaitinkite iki užvirs su cukrumi. Nukaiskite, suberkite DR. OETKER želatiną, intensyviai maišykite, kol želatina ištirps. Supilkite vanilės ekstraktą. Atvėsinkite
3. Sluoksniuokite tokia tvarka, kaip patinka.
4. Prieš pilant sluoksnį, kiekvienas prieš tai buvęs sluoksnis turi sustingti.
5. Kai želė sustings, formelę trumpam panardinkite į karštą, bet ne verdantį, vandenį, uždenkite lėkštute ir apverskite.
Skanaus!