4 asm
Gaminimo laikas 15 min
Kepimo laikas 7-10 min
Reikia:
1 šaukštelis medaus
1 šaukštas negrūdėtų garstyčių
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštas citrinų sulčių
Pesto padažui paruošti:
50 g gražgarsčių
50 g saulėgrąžų
½ skiltelės česnakų
30 g kietojo sūrio
100 ml aliejaus
½ citrinos sulčių
druskos
Medų, garstyčias, aliejų ir citrinų sultis sumaišykite, šiame mišinyje pavoliokite kukulius, suverkite ant iešmelių ir pašildykite orkaitėje.
Saulėgrąžas užmerkite vandenyje ir palaikykite pusvalandį. Nukoškite.
Gražgarstes, saulėgrąžas, česnakus ir sūrį susmulkinkite smulkintuvu.
Įpilkite citrinos sulčių, supilkite aliejų, įberkite druskos ir viską gerai sumaišykite.
Kukulių iešmelius patiekite su salotų lapeliais ir gražgarsčių pesto padažu.
Skanaus!