Šio pagal Alfo receptą pagaminto užkandžio su voveraitėmis neatsisakys nė vienas. Pasiruoškite pupelių pagardo-užtepėlės ir prabangaus skonio brusketas pagaminsite vos per kelias minutes.
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
2 asm.
Brusketai pagaminti reikia:
Pupelių pagardui-užtepėlei:
½ skardinės HEINZ penkių pupelių mišinio pomidorų padaže
2 vnt. SANTOLINO saulėje džiovintų pomidorų saulėgrąžų aliejuje
½ česnako skiltelės
½ citrinos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Brusketoms:
1 piršto dydžio poro gabaliuko
250 g voveraičių
Keleto svogūnų laiškų su galvutėmis
Šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus
1 česnako skiltelės
2 čiabatos tipo duonos riekelių
Kuokštelio laiškinių česnakų
150 g buratos sūrio
1 šaukšto įvairių sėklų mišinio (moliūgų, saulėgrąžų, kedrinių pinijų)
Į virtuvinį smulkintuvą sudėkite ingredientus užtepėlei: HEINZ penkių pupelių mišinio pomidorų padaže, SANTOLINO saulėje džiovintus pomidorus saulėgrąžų aliejuje, česnaką, įtarkuokite citrinos žievelės, įspauskite citrinos sulčių, įberkite pipirų ir viską sutrinkite iki vientisos konsistencijos.
Porą supjaustykite smulkiau nei pusžiedžiais, susmulkinkite svogūnų laiškus.
Voveraites nuvalykite, didesnes supjaustykite.
Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi suberkite voveraites ir svogūnus su porais. Užberkite pipirų ir apkepkite. Baigus kepti įberkite druskos ir įtarkuokite česnako.
Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite čiabatos riekeles ir apkepkite iš abiejų pusių.
Apkepusias riekeles išimkite ir dėkite ant ZEWA popierinio rankšluosčio, kad jis sugertų aliejaus likučius.
Susmulkinkite laiškinius česnakus.
Ant apkeptų riekelių gausiai tepkite paruoštą pupelių masę, dėkite apkeptus grybus, pasmulkintą buratos sūrį, užbarstykite sėklų mišinio, laiškinių česnakų, pipirų, druskos. Įtarkuokite citrinos žievelės.
ALFO PATARIMAI:
· Buratos sūrį galite keisti feta, bet išbandykite buratos ir voveraičių derinį, jis tikrai jus nustebins.
Skanaus!