Visi guldo silkę į tradicinius „patalus“. Bet leiskite jai būti pamyluotai baklažano. Kartosite! Dalinsitės, mėgausitės, aptarinėsite ir dalinsite šį receptą kaip geriausią kalėdinę dovaną. Patikėkit!
Silkei baklažanų patale pagaminti reikia:
1 baklažano
Druskos
10 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 svogūno
4–5 česnako skiltelių
2 šaukštų SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažo „Originalus“
1 šaukšto medaus
Citrinos žievelės
1 vnt. silkės filė
Saujos granatų sėklų
Mėgstamų prieskoninių žolelių
1. Supjaustykite baklažanus kvadratėliais, apibarstykite druska ir palaikykite 10–15 min. Tada nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, dėkite į orkaitę ir kepkite 190 laipsnių temperatūroje apie 20 min.
2. Smulkiai supjaustykite svogūną, susmulkinkite česnaką ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi. Apibarstykite jais dar nebaigusius kepti baklažanus ir kepkite 8 minutes, kol viskas apskrus.
3. Iškepusius baklažanus sumaišykite su SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažu „Originalus“. Įdėkite medaus, įtarkuokite citrinos žievelės ir gerai išmaišykite.
4. Dėkite atvėsusius baklažanus į serviravimo lėkštę, supjaustykite silkę ir sudėkite ant jų. Apibarstykite granatų sėklomis, galite pabarstyti mėgstamomis žolelėmis. Tinka valgyti su juoda duona.
Skanaus!