Grikiai tinka ne tik košėms ir salotoms, bet ir saldiems patiekalams gaminti. Šis nekepintų grikių ir saulėgražų sėklų tortas yra toks, kuriuo galima mėgauti ne jokių sąžinės priekaištų.
4 asm
Gaminimas 20 min
Šaldymas 24 val.
Saulėgrąžų ir grikių tortui pagaminti reikia:
Pagrindui:
80 g saulėgrąžų
3–4 minkštų datulių
1 šaukšto geros kokybės kakavos
Masei:
100 g nekepintų grikių
150 g saulėgrąžų
60 g kokosų aliejaus
1 šaukšto cukraus
Saujelės šilauogių
½ citrinos sulčių
1. Saulėgrąžas pakepinkite ir sumalkite kartu su datulėmis ir kakava. Gautą masę sudėkite į formeles, labai stipriai suslėkite ir padėkite į šaldytuvą.
2. Grikius gerai perplaukite ir užmerkite
Šaltame vandenyje maždaug parai. Per tą laiką būtinai 3–4 kartus kruopščiai perskalaukite kruopas ir užmerkite šviežiame vandenyje.
3. Saulėgrąžas taip pat užmerkite parai, per tą laiką irgi 2–3 kartus pakeiskite vandenį. Ir kruopas, ir saulėgrąžas laikykite šaldytuve.
4. Išmirkytus grikius ir saulėgrąžas nusunkite, sutrinkite trintuvu kartu su kokosų aliejumi ir cukrumi. Permaišykite, sudėkite uogas ir dar patrinkite. Tam, kad išsisaugotų uogų spalva, įpilkite citrinų sulčių. Viską gerai permaišykite.
5. Masę sudėkite ant paruošto pagrindo, išlyginkite. Tortą prieš patiekdami laikykite šaldytuve mažiausiai 6 val.
6. Taip pat jį galima užšaldyti.
Skanaus!