Reikia:
½ nedidelio svogūno
Aliejaus (kepti)
Žiupsnelio druskos
0,5 l šviežių voveraičių
200 g šviežių smidrų
200 g žaliųjų žirnelių
120 g romaninių arba kitų mėgstamų salotų
Pankolio lapelių
50 g OBELIŲ majonezo su kietuoju sūriu ir česnakais
1. Svogūną smulkiai supjaustykite, suberkite į keptuvę su aliejumi ir trumpai pakepkite, pasūdykite ir dar kepkite 1–2 min.
2. Voveraites perrinkite, kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Suberkite jas į keptuvę su svogūnais ir kepkite apie 10–12 min.
3. Nulaužkite smidrų galiukus, labai šviežių smidrų skusti nebūtina. Sudėkite juos į keptuvę su voveraitėmis, lengvai pakepkite, kad švelniai pakeistų spalvą.
4. Žirnelius apiplikykite, kad taptų dar ryškesnės spalvos.
5. Salotų lapus sudėkite į lėkštę, sudėkite keptas voveraites su smidrais, užberkite žirnelių, puoškite pankolio lapeliais. Patiekite su OBELIŲ majonezu su kietuoju sūriu ir česnakais.