top of page

Salotos su smidrais ir voveraitėmis


Reikia:

  • ½ nedidelio svogūno

  • Aliejaus (kepti)

  • Žiupsnelio druskos

  • 0,5 l šviežių voveraičių

  • 200 g šviežių smidrų

  • 200 g žaliųjų žirnelių

  • 120 g romaninių arba kitų mėgstamų salotų

  • Pankolio lapelių

  • 50 g OBELIŲ majonezo su kietuoju sūriu ir česnakais


1. Svogūną smulkiai supjaustykite, suberkite į keptuvę su aliejumi ir trumpai pakepkite, pasūdykite ir dar kepkite 1–2 min.

2. Voveraites perrinkite, kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Suberkite jas į keptuvę su svogūnais ir kepkite apie 10–12 min.

3. Nulaužkite smidrų galiukus, labai šviežių smidrų skusti nebūtina. Sudėkite juos į keptuvę su voveraitėmis, lengvai pakepkite, kad švelniai pakeistų spalvą.

4. Žirnelius apiplikykite, kad taptų dar ryškesnės spalvos.

5. Salotų lapus sudėkite į lėkštę, sudėkite keptas voveraites su smidrais, užberkite žirnelių, puoškite pankolio lapeliais. Patiekite su OBELIŲ majonezu su kietuoju sūriu ir česnakais.

Naujausi įrašai

bottom of page