6-8 asm.
Gaminimas 40 min.
Kepimas 20 min.
Orkaitės t-ra 160 °C
Reikia:
Kukurūzų trupiniams:
100 g šalto sviesto, supjaustyto kubeliais
100 g migdolų miltų
100 g DANSUKKER cukraus
100 g kukurūzų miltų
2 g druskos
Sūrio įdarui:
120 g tepamo varškės sūrio („Philadelphia“ ar į jį panašaus)
100 g grietinėlės
30 g DANSUKKER cukraus pudros
½ citrinos žievelės
½ citrinos sulčių
4 g želatinos
1. Paruoškite trupinius: įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių. Sudėkite visus ingredientus į mikserio indą (arba virtuvinio kombaino indą) ir sumaišykite iki vientisų smulkių trupinių. Padalinkite masę per pusę. Išklokite kepimo formą popieriumi, suberkite vieną dalį trupinių, kad pilnai padengtų dugną. Likusią dalį trupinių išberkite ant skardos. Kepkite apie 20 minučių, tada pilnai atvėsinkite.
2. Paruoškite įdarą. Išspauskite citrinos sultis ir į jas suberkite želatiną. Likusius ingredientus sudėkite į indą ir išplakite (masės konsistencija turi būkite puri ir stabili).
3. Mikrobangų krosnelėje keletą sekundžių pašildykite želatiną, kol ištirps. Šiek tiek pravėsinkite. Supilkite ištirpintą želatiną į varškės masę ir gerai išmaišykite.
4. Gautą masę išpilkite ant kepimo formoje iškeptų trupinių. Ant viršaus užbarstykite skardoje keptus trupinius.
5. Pyragą palikite šaldytuve porai valandų, kad pravėstų.
Dėmesio: visi įdarui skirti ingredientai turi būti iš šaldytuvo!