4 asm.
Gaminimas 20 min.
Virimas 20 min.
Reikia:
300 ml SKANĖJA plikytų arba ilgagrūdžių basmati ryžių
5–6 pomidorų
1 svogūno
30 ml aliejaus
30 g sviesto
Žiupsnelio druskos
1 šaukštelio malto žagrenio arba 30 ml citrinų sulčių
Pomidorus įpjaukite kryžmai, panardinkite minutei į verdantį vandenį, po to išimkite ir nulupkite. Pomidorus supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su aliejumi storasieniame puode ant mažos kaitros, kad svogūnas suminkštėtų, bet neapskrustų. Sudėkite kartu ir pomidorus, sudėkite sviestą ir kepkite ant mažos kaitros, kol nugaruos skystis – maždaug 15 min.
Suberkite SKANĖJA plikytus arba ilgagrūdžius basmati ryžius, druskos, įpilkite 600 ml vandens. Uždenkite ir virkite ant mažos kaitros 15 min.
Prieš patiekdami pabarstykite žagreniu.
Skanaus!