Rudeniškai jaukios, itin traškios salotos su keptų obuolių majonezu
- vmgonline
- 2020-09-13
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 2022-10-03
Greitas ir neatsivalgomas patiekalas. Salotų receptas, praturtintas riešutais ir obuolių majonezu.

Traškioms salotoms su obuolių majonezu reikia:
100 g raudongūžio kopūsto
2 morkų
1 raudonosios paprikos
1 raudonojo svogūno
2–3 saliero lapkočių
50 g anakardžių
Žiupsnelio druskos
Petražolių ir kalendrų žalumos (patiekti)
Čiabatos tipo duonos (patiekti)
Padažui:
2 nesaldžių obuolių
150 g DAUMANTŲ KLASIKINIS majonezo
Plonais šiaudeliais supjaustykite raudongūžį kopūstą, morkas, papriką ir svogūną. Plonai supjaustykite ir salierą.
Anakardžius suberkite į skardelę ir paskrudinkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 4–5 min. Šiek tiek pasmulkinkite.
Daržoves sudėliokite lėkštėje, užberkite smulkintų anakardžių, kalendrų arba petražolių lapelių.
Obuolius subadykite ir dėkite į mikrobangų krosnelę. Nustatę maksimalų kaitinimą, kepkite 8–10 min. priklausomai nuo obuolių rūšies. Po to išimkite, truputį atvėsinkite ir išskobkite vidų.
Obuolių masę sutrinkite trintuvu ir sumaišykite su majonezu, jei reikia – pasūdykite.
Duonos riekeles apskrudinkite skrudintuvėje.
Salotas patiekite su majonezu ir skrudinta duona.
Skanaus!