top of page

Rizotas su smidrais




4 asm.

Gaminimas 15 min.

Virimas 30 min.


Reikia:

  • 1 svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • 2 jaunų morkų

  • 40 g sviesto

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 250 g rizoto ryžių (pavyzdžiui, „Arborio“)

  • 1 l karšto daržovių sultinio

  • 300 g žaliųjų smidrų

  • 200 g žaliųjų žirnelių

  • Druskos, juodųjų pipirų

  • 50 g tarkuoto parmezano


  1. Svogūną bei česnako skiltelę nulupkite ir susmukinkite, morkas supjaustykite kubeliais. Visas daržoves sužerkite į puodą storu dugnu ir kepkite 5 min. ištirpdytame svieste ir alyvuogių aliejuje.

  2. Paskui į puodą maišydami suberkite ryžius ir gerai išmaišykite, kad grūdai pasidengtų riebalais. Kepkite 3 min. Į rizotą įpilkite samtį karšto sultinio, kad apsemtų ryžius. Maišykite, kol ryžiai sugers skystį, tada vėl įpilkite sultinio. Šitaip pilkite sultinį 30 min., kol ryžiai suminkštės, bet nebus visai išvirę.

  3. Smidrus nuskuskite, supjaustykite nedideliais gabaliukais. Suberkite juos ir žirnelius į rizotą, dar pakaitinkite apie 3–5 min.

  4. Pagardinkite rizotą druska bei pipirais, nukaiskite puodą ir palikite 5 min. Maišydami suberkite parmezaną ir išsyk patiekite.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page