4 asm.
Gaminimas 15 min.
Virimas 30 min.
Reikia:
1 svogūno
1 skiltelės česnako
2 jaunų morkų
40 g sviesto
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
250 g rizoto ryžių (pavyzdžiui, „Arborio“)
1 l karšto daržovių sultinio
300 g žaliųjų smidrų
200 g žaliųjų žirnelių
Druskos, juodųjų pipirų
50 g tarkuoto parmezano
Svogūną bei česnako skiltelę nulupkite ir susmukinkite, morkas supjaustykite kubeliais. Visas daržoves sužerkite į puodą storu dugnu ir kepkite 5 min. ištirpdytame svieste ir alyvuogių aliejuje.
Paskui į puodą maišydami suberkite ryžius ir gerai išmaišykite, kad grūdai pasidengtų riebalais. Kepkite 3 min. Į rizotą įpilkite samtį karšto sultinio, kad apsemtų ryžius. Maišykite, kol ryžiai sugers skystį, tada vėl įpilkite sultinio. Šitaip pilkite sultinį 30 min., kol ryžiai suminkštės, bet nebus visai išvirę.
Smidrus nuskuskite, supjaustykite nedideliais gabaliukais. Suberkite juos ir žirnelius į rizotą, dar pakaitinkite apie 3–5 min.
Pagardinkite rizotą druska bei pipirais, nukaiskite puodą ir palikite 5 min. Maišydami suberkite parmezaną ir išsyk patiekite.
Skanaus!