top of page

Raita su agurkais


raita su agurkais, padažas, indų virtuvė, Alfo Ivanausko receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


Reikia:

  • 2 šaukštų aliejaus

  • 1 šaukštelio kumino

  • 1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos

  • 2 trumpavaisių šviežių agurkų

  • 500 ml natūralaus jogurto

  • Druskos, pipirų

  • Kelių šakelių mėtų

  • Šaukštelio džiovinto baziliko


Keptuvėje pakaitinkite aliejų ir suberkite kuminą bei papriką. Nustatę mažą kaitrą šildykite kuminą ir papriką, kol pasiskleis kumino kvapas.

Supjaustykite nedideliais gabaliukais šviežius agurkus, suberkite juos į indą ir užpilkite jogurtu. Supilkite kuminą ir paprikas su aliejumi į jogurtą, išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais. Įdėkite smulkintų mėtų lapelių, baziliką ir leiskite pastovėti 10–15 min.


Naujausi įrašai

bottom of page