top of page

Pyragas su jaunais kopūstais



Reikia:

1 nedidelės šviežio kopūsto gūžės, ~400–500 g (kopūstas turi užimti pusę formos) 1 morkos Ryšelio krapų 1 šaukšto mėgstamų prieskonių (pvz., persilado, Provanso žolelių) 2 kiaušinių 2 šaukštų DAUMANTŲ švelnaus skonio majonezo „Karališkas“ 2 šaukštų grietinės 2 kupinų šaukštų miltų Žiupsnelio druskos 1 šaukštelio kepimo miltelių 1. 20 cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi, orkaitę įkaitinkite iki 170 °C. 2. Kopūstą supjaustykite plonais šiaudeliais, morką sutarkuokite, krapus supjaustykite, viską sumaišykite su prieskoniais ir sudėkite į formą. 3. Sumaišykite kiaušinius, DAUMANTŲ švelnaus skonio majonezą „Karališkas“, grietinę, miltus, druską ir kepimo miltelius. 4. Gautą tešlą supilkite ant kopūstų, šiek tiek paskleiskite formoje ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie 30 min. Patikrinkite, ar iškepęs pyragas, mediniu iešmeliu. Traukite tada, kai iešmelis bus sausas. 5. Patiekite karštą arba jau ataušusį.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page