Reikia:
400 g varškės
80 g tirpinto sviesto
2 šaukštų DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
1 kiaušinio 120–140 g miltų
50 g krakmolo
200 g šilauogių
1. Varškę gerai sutrinkite šakute. Supilkite sviestą, DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“, kiaušinį ir viską sumaišykite. Suberkite miltus ir krakmolą (tešla turi būti minkšta), užminkykite tešlą ir šaldykite ją mažiausiai valandą šaldytuve.
2. Formuokite nedidelius apskritimus, į vidų dėkite šilauogių ir sulipinkite. Formuokite nedidelius kamuoliukus.
3. Užvirinkite vandenį ir dėkite kamuolius. Virkite 4–5 min., kol iškils į paviršių. Atsargiai išimkite kiaurasamčiu.
4. Patiekite su grietine, sviestu ar kitokiu mėgstamu pagardu.