8 asm.
Gaminimas 15 min
Kepimas 15 min
Sausainiams su riešutų morengu reikia:
200 g miltų
50 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
120 g sviesto
90 ml šalto vandens
3 baltymų
100 g DANSUKKER miltelinio cukraus
1 šaukšto vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 šaukšto krakmolo
50 g skrudintų lazdynų riešutų
1. Į trintuvo indą sudėkite sviestą, cukrų, miltus ir sutrinkite iki smulkių kruopelyčių. Supilkite vandenį ir užminkykite tešlą. Atidėkite šaltai.
2. Riešutus pasmulkinkite, bet galite palikti ir stambesnių gabaliukų.
3. Baltymus išplakite iki standumo kartu su milteliniu cukrumi. Pabaigoje suberkite krakmolą, sumaišytą su smulkintais riešutais ir vaniliniu cukrumi su natūralia vanile. Atsargiai viską sumaišykite.
4. Iškočiokite tešlą ir spauskite norimos formos sausainius. Ant viršaus dėkite po šaukštą riešutinės morengų tešlos. Kepkite apie 15 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!