Pranoks lūkesčius: karštuoju būdu namuose gamintos korėjietiškos daržovės
- 2020-09-21
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 2020-09-22
Korėjietiškai ruoštos morkos ar burokėliai yra vienas paklausiausių produktų populiariausiose turgavietėse. Tačiau šių daržovių nesudėtinga pasigaminti namuose. Ilgai neužtruksite, o rezultatas pranoks visus lūkesčius.

Korėjietiškas daržoves galima valgyti kaip atskiras salotas, patiekti kaip garnyrą, taip pat galima dėti į įvairiausius gaminamus patiekalus: sriubas, troškinius, apkepus. Šiek tiek teorijos.
Svarbiausias ingredientas
Korėjietiškas daržoves galima gaminti iš įvairiausių daržovių, svarbiausia, kad jos būtų
supjaustytos plonais šiaudeliais. Tai galima padaryti arba peiliu, arba specialia pjaustykle. Taip pat tinka spiralinės pjaustyklės.
· Įvairiausių kopūstų
· Morkų
· Ridikų
· Baklažanų
· Burokėlių (juos galima naudoti tiek virtus, tiek žalius)
· Ropių
· Agurkų
· Salierų
· Paprikų
· Netgi bulvių
Būtini ingredientai
· Druska
· Kalendra
· Aitriosios paprikos
· Česnakas
· Aliejus (sezamų arba saulėgrąžų)
· Actas
Galima naudoti
· Kuminą
· Saldžiąsias paprikas
· Rūkytas paprikas
· Garstyčių grūdelius
· Juoduosius pipirus
· Lauro lapus
· Svogūnus
· Cukrų
· Maltą imbierą

Kaip gaminti? Karštasis būdas
Reikia:
500 g morkų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio cukraus
30 ml baltojo vyno acto
½ svogūno
4 skiltelių česnako
1 šaukštelio maltų aitriųjų paprikų
½ šaukštelio kalendrų (stambiai pagrūstų)
100 ml saulėgrąžų aliejaus
1 šaukštelio sezamų aliejaus
Supjaustykite morkas, sudėkite jas į dubenį, permaišykite su druska, cukrumi ir actu. Palikite pusvalandžiui.
Morkas suformuokite į aukštą kalnelį. Supjaustykite svogūną, sudėkite jį ant morkų, taip pat smulkintus česnaką ir visus prieskonius.
Užvirinkite aliejų ir verdantį pilkite tiesiai ant kalnelio viršaus. Palaukite, kol aliejus nutekės, tuomet viską permaišykite, užpilkite sezamų aliejaus ir dėkite į šaldytuvą. Laikykite per naktį.

Skanaus!