2-3 asm.
Gaminimas 20 min.
Reikia:
1 gūželės „Iceberg“ salotos
150 g keptos vištienos
4-6 virtų putpelių kiaušinių
50 g kietojo sūrio
4-5 ridikėlių
2-3 nedidelių sviestinių bandelių
Šlakelio alyvuogių aliejaus
Druskos
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Padažui
150 g majonezo
50 g brendžio
1 skiltelės česnako
20 g sojos padažo
70 ml vandens
Saujelės smulkintų žalumynų (petražolių, krapų, čiobrelių, bazilikų)
Visus padažo ingredientus sudėkite į kokteilinę ir suplakite. Būtinai paragaukite, ar nieko netrūksta.
Gūžinę salotą supjaustykite maždaug 2 cm storio riekelėmis.
Sviestines bandeles supjaustykite arba sulaužykite nedideliais gabaliukais ir trumpai paskrudinkite orkaitėje.
Kiekvieną riekę pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska. Ant salotų riekės dėkite pjaustytą vištieną, virtus putpelių kiaušinius, tarkuotą arba plonomis riekelėmis pjaustytą kietąjį sūrį ir ridikėlių riekeles.
Padažą išspauskite konditeriniu maišeliu arba popierine tūtele. Ant viršaus uždėkite sviestinės bandelės skrebučius.
Skanaus!