top of page

Plovas su triušiena


Plovas su triušiena, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 1 val. 30 min.


Reikia:

  • ½ vid. dydžio svogūno

  • 4 vid. dydžio morkų

  • 50 ml aliejaus

  • 500 g LAPINO PUOTA šviežios triušienos mėsos (troškinti, kepti)

  • 400 ml ryžių

  • Žiupsnelio malto kumino

  • ½ šaukštelio maltų kalendrų

  • Žiupsnelio maltų raudonųjų paprikų

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio druskos

  • 30–50 g džiovintų spanguolių

1. Svogūną supjaustykite šiaudeliais, taip pat supjaustykite (arba sutarkuokite) morkas. Aliejų įkaitinkite storasieniame inde.

2. Svogūnus ir morkas kepkite aliejuje, kol gerai apskrus. Tuomet daržoves išgriebkite ir sudėkite LAPINO PUOTA šviežią triušienos mėsą (troškinti, kepti). Kai mėsa apkeps, atgal į puodą sudėkite daržoves, suberkite ryžius, prieskonius, druską ir užpilkite 0,8 l vandens.

3. Suberkite džiovintas spanguoles.

4. Uždenkite dangčiu, o dangtį dar uždenkite storu rankšluosčiu, sumažinkite ugnį iki minimalios kaitros ir troškinkite maždaug 30 min.

Naujausi įrašai

bottom of page