4 asm.
Gaminimas 1 val. 30 min.
Reikia:
½ vid. dydžio svogūno
4 vid. dydžio morkų
50 ml aliejaus
500 g LAPINO PUOTA šviežios triušienos mėsos (troškinti, kepti)
400 ml ryžių
Žiupsnelio malto kumino
½ šaukštelio maltų kalendrų
Žiupsnelio maltų raudonųjų paprikų
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Žiupsnelio druskos
30–50 g džiovintų spanguolių
1. Svogūną supjaustykite šiaudeliais, taip pat supjaustykite (arba sutarkuokite) morkas. Aliejų įkaitinkite storasieniame inde.
2. Svogūnus ir morkas kepkite aliejuje, kol gerai apskrus. Tuomet daržoves išgriebkite ir sudėkite LAPINO PUOTA šviežią triušienos mėsą (troškinti, kepti). Kai mėsa apkeps, atgal į puodą sudėkite daržoves, suberkite ryžius, prieskonius, druską ir užpilkite 0,8 l vandens.
3. Suberkite džiovintas spanguoles.
4. Uždenkite dangčiu, o dangtį dar uždenkite storu rankšluosčiu, sumažinkite ugnį iki minimalios kaitros ir troškinkite maždaug 30 min.