Plikytų pyragaičių ir maskarponės kremo tortas su uogomis
- 2020-04-02
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 2020-05-22

Reikės:
2 kiaušinių trynių
50 g cukraus (arba pagal skonį)
1 šaukšto vanilinio cukraus
300 g maskarponės
200 g plikytų sausainių
50 ml apelsinų sulčių
Šlakelio likerio
125 g aviečių
50 g gervuogių
50 g šilauogių
1 citrinos
Mėtų arba melisų lapelių (papuošti)
1. Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus atidėkite kitam patiekalui.
2. Trynius išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios kreminės masės, sudėkite maskarponę ir išmaišykite.
3. Į formą sudėkite plikytus sausainius, suliekite apelsinų sultimis, jei norite, pašlakstykite likeriu. Dalį uogų atidėkite viršui, likusias lengvai pamaigykite ir sudėkite tarp sausainių.
4. Ant viršaus uždėkite kremą ir išlyginkite. Puoškite uogomis ir mėtų arba melisų lapeliais.

PATARIMAI:
Baltymus galite panaudoti kepiniuose, įmaišyti į kiaušinienę arba omletą.
Baltymus galite užšaldyti. Šaldymui naudokite nedidelius indelius, netgi galima šaldyti vienkartinėse popierinėse stiklinėse, bet būtinai uždenkite. Šaldykite baltymus po 3–4, daugiau nereikia, nes paprastai vienu metu daugiau nesunaudojama. Būtinai parašykite ant indelio, kiek baltymų užšaldėte ir kada užšaldėte. Laikykite šaldiklyje iki 6 mėn.
Kremą papildomai galite paskaninti citrinų sultimis arba tarkuota citrinos žievele, taip pat galima įpilti lašelį migdolų, grietinėlės arba kiaušinių likerio.
Galite naudoti šaldytas uogas, galite naudoti mėgstamus vaisius.
Jei pageidaujate, viršų galima puošti plakta grietinėle.
Skanaus!