1–2 asmenims
Reikia:
1 avokado
½ mango
100 g virtų bolivinių balandų
50 g rūkytos lašišos
1 šaukšto razinų
šviežių kalendrų
Užpilui:
½ žaliosios citrinos
1 šaukštelio klevų sirupo
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukšto sezamų aliejaus
kelių lapelių šviežių bazilikų ir kalendrų
žiupsnelio druskos
1. Avokadą nulupkite, išimkite minkštimą ir supjaustykite kubeliais.
2. Mangą nulupkite ir taip pat supjaustykite kubeliais.
3. Sumaišykite su bolivinėmis balandomis, razinomis ir plėšyta lašiša. Apibarstykite kalendromis.
4. Paruoškite užpilą: maisto smulkintuvu sutrinkite bazilikus, kalendras, citrinos sultis, klevų sirupą ir abiejų rūšių aliejų. Paskaninkite druska ir užpilkite ant salotų.
Skanaus!