#Alfasvienasnamuose ir video receptą žiūrėkite ČIA
Picos tešlai pagaminti reikia:
100 g kvietinių miltų
60 g vandens
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio DR. OETKER kepimo miltelių
Žiupsnelio SANTA MARIA druskos
Miltų rankoms suvilgyti
Picos įdarui:
3 šaukštų SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažo „Originalus“
60 g mocarelos rutuliuko sūrio
60 g mocarelos tarkuoto sūrio
Žiupsnelio SANTA MARIA picos prieskonių
Baziliko lapelių papuošimui
Sriubai:
4 vid. pomidorų
6 sk. česnakų
1 vid. svogūno
50 g saliero stiebų
1 nedidelio petražolių stiebo (nebūtina)
SANTA MARIA picos prieskonių
SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“
1 l mėsos ar daržovių sultinio
50 g SPILVA marinuotų paprikų
1 šaukš. rūkytos paprikos miltelių
4–5 šaukšt. SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažo su daržovėmis
KITCHEN ME triušienos dešrelių
4–6 šaukš. alyvuogių aliejaus
1. Į dubenį suberkite miltus, SANTA MARIA druską, DR. OETKER kepimo miltelius, supilkite vandenį ir aliejų. Minkykite su rankomis kol pasidarys vientisa tešla. Jei matote, kad tešla kieta, galite įpilti šiek tiek vandens ir toliau minkyti. Orkaitėje nustatykite karšto oro apipūtimo funkciją su 220 laipsnių temperatūra.
2. Ant lentelės pasibarstykite miltų ir gerai iškočiokite tešlą. Svarbiausia, kad padas nebūtų storas, nes jis turėtų iškepti per 10 min.
3. Suformuokite nedideles picas ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
4. Picas aptepkite SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažu „Originalus“, palikite kraštelius neteptus, kad jie būtų traškesni. Suberkite dviejų rūšių sūrį. Užbarstykite SANTA MARIA picos prieskonių.
5. Dėkite į orkaitę ir kepkite 220 laipsnių temperatūroje apie 10 minučių.
6. Pomidorus, svogūnus, česnakus, salierą ir petražolės stiebą supjaustykite dideliais gabalėliais ir apibarstykite SANTA MARIA juodaisiais pipirais „Tellicherry“, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Dėkite į kepimo indą išklotą sviestiniu popieriumi ir kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių, kol suminkštės ir apkeps.
7. Apkepusias daržoves apibarstykite SANTA MARIA picos prieskoniais. Užvirkite sultinį ir į jį dėkite daržoves. Įberkite SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“, rūkytos paprikos miltelių. Sudėkite SPILVA marinuotas paprikas, SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažą su daržovėmis. Ir viską sutrinkite su virtuviniu smulkintuvu. Pavirkite sriubą kelias minutes.
8. KITCHEN ME triušienos dešreles supjaustykite smulkiau ir apkepinkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi.
8. Išvirus sriubai pabarstykite SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“ bei SANTA MARIA picos prieskonių. Suberkite apkepusias KITCHEN ME triušienos dešreles.
9. Ant sriubos dėkite iškepusią picą. Galite viską papuošti šviežiais baziliko lapeliais.
ALFO PATARIMAI:
· Sriubą galite paskaninti grietinėle arba kreminiu sūriu „Philadelphia original“.
· Jei mėgstate aštresnį maistą, galite įdėti aštriųjų pipirų.
Skanaus!