Nors šiame kiek netikėtame kepinyje daug sūrio, bet jis labiau panašus į atvirą pyragą. Gražus ir apetitą žadinantis.
2 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 15–20 min.
Orkaitės temperatūra 230 °C
Picos pyragui iškepti reikia:
1 ritinėlio šviežios sviestinės sluoksniuotos tešlos
50 g majonezo
50 g tiršto jogurto
80 g smulkintos mocarelos
1 šaukštelio Provanso žolelių
6–8 plonų riekelių muskatinio moliūgo
Saujelės juodųjų alyvuogių
½ raudonosios paprikos
40 g tarkuoto čederio
50 g tarkuoto kietojo sūrio
1. Įkaitinkite orkaitę iki 230 °C. Geriausiai, jei naudosite specialiai picai skirtą programą.
2. Sudėkite tešlą į miltais pabarstytą kepimo skardą.
3. Sumaišykite majonezą su jogurtu, 40 g smulkintos mocarelos ir Provanso žolelėmis.
4. Gauta mase patepkite tešlą, ant jos sudėliokite moliūgo skilteles, pabarstykite smulkintomis alyvuogėmis ir paprikomis. Sudėliokite likusią mocarelą. Pabarstykite čederiu.
5. Kepkite 20–25 min. Iškepusią picą pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.
Skanaus!