Netikėta kompozicija, puikiai tinkanti picai. Picos su žiediniu kopūstu, šonine ir mangais receptas.
4–6 asmenims
Picai reikia:
Tešlai paruošti:
7 g sausų mielių
300 ml šilto vandens
300 g miltų
1 šaukštelio druskos
1 šaukštelio alyvuogių aliejaus
Įdarui:
4 šaukštų tiršto pomidorų padažo
1 nedidelio žiedinio kopūsto
100 g rūkytos kiaulienos šoninės
150 g bri sūrio
1 sunokusio mango
žiupsnelio muskatų
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
šviežių mėtų
1. Paruoškite tešlą – mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje.
2. Miltus sumaišykite su druska, po truputį supilkite vandenį su mielėmis ir aliejų.
3. Išminkykite tešlą, uždenkite ją ir palikite šiltai pastovėti 1–2 val.
4. Pakilusią tešlą dar kartą išminkykite. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite picos pagrindą ir patieskite jį į kepimo popieriumi išklotą skardą.
5. Žiedinį kopūstą perliekite verdančiu, tada – lediniu vandeniu ir nusausinkite.
6. Picos pagrindą ištepkite pomidorų padažu ir ant jo išdėliokite smulkintus kopūsto žiedynus, šoninės juosteles, supjaustytą bri sūrį ir mango gabalėlius.
7. Pabarstykite muskatais, juodaisiais pipirais ir kepkite iki 220 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Iškepus apibarstykite mėtomis.
Skanaus!