top of page

Keksiukai su staigmena – vanilinio pudingo įdaru


Keksiukai su vanilinio pudingo įdaru, Alfo receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

12 vnt.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 30 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 210 g miltų

  • 40 g kakavos

  • 150 g cukraus

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • 250 ml pieno 60 g ištirpinto sviesto

  • 120 g tarkuoto šokolado

  • 1 vanilinio pudingo pakelio

  • 400 ml pieno (pudingui)

Kremui:

  • 250 g grietinėlės sūrio

  • 250 g juodojo šokolado



  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Paruošti formeles (12 vnt.).

  2. Sausus produktus sumaišykite dubenyje, padarykite duobutę ir supilkite pieną bei ištirpintą sviestą. Viską sumaišykite ir pabaigoje suberkite tarkuotą šokoladą.

  3. Maišykite tik tiek, kad visi produktai susijungtų.

  4. Išvirkite vanilinį pudingą taip, kaip nurodyta ant pakelio.

  5. Sudėkite pusę tešlos į formeles, įdėkite po šaukštelį pudingo, po to dėkite likusią tešlą. Kepkite ~30–35 min. Ataušinkite ant grotelių.

  6. Ištirpinkite šokoladą virš vandens vonelės.

  7. Karštą šokoladą sumaišykite su grietinėlės sūriu. Kremą ataušinkite ir juo puoškite viršų.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page