Paukštienos keksas
- 2020-01-01
- 1 min. skaitymo

4 asm.
Gaminimas – 30 min.
Kepimas – 1 val.
Temp. – 180 °C
1 kg maltos paukštienos
viščiuko odelės*
1 nedidelis svogūnas
1–2 skiltelės česnakų
20–30 g sviesto
4–5 šakelės petražolių
1 kiaušinis
6–8 džiovintos slyvos
1 šaukštas neaštrių garstyčių
2 šaukštai brendžio
druskos
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 šaukštas aliejaus
sviesto ir medaus (patepti)
Slyvas užpilkite brendžiu ir palikite, kad pamirktų. Svogūną ir česnakus supjaustykite ir patroškinkite su sviestu nustatę labai mažą kaitrą. Slyvas supjaustykite nedideliais gabaliukais, petražoles – labai smulkiai.
Sumaišykite mėsą, slyvas, svogūną ir česnakus, petražoles, supilkite brendį, įleiskite kiaušinį, pagardinkite garstyčiomis, druska, pipirais. Viską gerai išmaišykite.
Kekso formelę (galite naudoti ir su skyle, ir stačiakampę) patepkite aliejumi, išklokite viščiuko odele. Sukrėskite faršą ir kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50–60 minučių.
Išimkite, jei norėtumėte, kad keksas labiau apskrustų, padėkite jį apverstą ant skardeles, patepkite sviesto ir medaus mišiniu (užteks po šaukštelį) ir pakepinkite po įkaitinta keptuvo spirale.
*Galite nuimti ir nuo atskirai parduodamų vištienos dalių – krūtinėlių, ketvirčių.
Skanaus!