top of page

Švelnučiai jaunų kopūstų sklindžiai (Receptas)

Žodžiai blynai, blyneliai, sklindžiai yra magiški ir jų norisi visada ir visokių. Ir mielinių, ir bulvinių; ir saldžių ir nesaldžių. Ruduo pilnas gėrybių, todėl kviečiame valgyti kuo daugiau daržovių. Šie blyneliai pagaminti iš šviežio kopūsto. Labai tiks ir pietums, ir jaukiai vakarienei.

Jaunų kopūstų sklindžiai_Alfo receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

 

4 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 25 min.


Kopūstų sklindžiams pagaminti reikia:

  • 250 g šviežių baltagūžių kopūstų

  • Kelių šakelių krapų

  • Druskos, pipirų

  • 1 kiaušinio

  • 200 ml kefyro

  • 100 g miltų

  • 1 nubraukto šaukštelio kepimo miltelių

  • 1 šaukštelio cukraus

  • Aliejaus (kepti)


  1. Kopūstus labai plonai supjaustykite ir lengvai pamaigykite.

  2. Supjaustykite krapus ir sumaišykite su kopūstais, pasūdykite ir įberkite šiek tiek pipirų.

  3. Sumaišykite kiaušinį, kefyrą, miltus, kepimo miltelius, cukrų ir suberkite smulkintas daržoves. Viską gerai išmaišykite.

  4. Kepkite sklindžius įkaitintame aliejuje, nustatę vidutinę kaitrą.


 

Daugiau sveikatai palankesnių ir labai gardžių patiekalų receptų rasite naujoje Alfo Ivanausko ir fitneso trenerio bei sveikesnės gyvensenos mokytojo Pauliaus Ratkevičiaus knygoje NORIU VALGYTI SVEIKAI, BET SKANIAI.

Knygą už geriausią kainą įsigyti galite čia👇


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page