Žodžiai blynai, blyneliai, sklindžiai yra magiški ir jų norisi visada ir visokių. Ir mielinių, ir bulvinių; ir saldžių ir nesaldžių. Ruduo pilnas gėrybių, todėl kviečiame valgyti kuo daugiau daržovių. Šie blyneliai pagaminti iš šviežio kopūsto. Labai tiks ir pietums, ir jaukiai vakarienei.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
4 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 25 min.
Kopūstų sklindžiams pagaminti reikia:
250 g šviežių baltagūžių kopūstų
Kelių šakelių krapų
Druskos, pipirų
1 kiaušinio
200 ml kefyro
100 g miltų
1 nubraukto šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio cukraus
Aliejaus (kepti)
Kopūstus labai plonai supjaustykite ir lengvai pamaigykite.
Supjaustykite krapus ir sumaišykite su kopūstais, pasūdykite ir įberkite šiek tiek pipirų.
Sumaišykite kiaušinį, kefyrą, miltus, kepimo miltelius, cukrų ir suberkite smulkintas daržoves. Viską gerai išmaišykite.
Kepkite sklindžius įkaitintame aliejuje, nustatę vidutinę kaitrą.
Daugiau sveikatai palankesnių ir labai gardžių patiekalų receptų rasite naujoje Alfo Ivanausko ir fitneso trenerio bei sveikesnės gyvensenos mokytojo Pauliaus Ratkevičiaus knygoje NORIU VALGYTI SVEIKAI, BET SKANIAI.
Knygą už geriausią kainą įsigyti galite čia👇
Skanaus!